culinaire zaken .nl |
Macaroni met kip en tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 300 1.50 100 50 20 1 1 1 |
gram deciliter gram deciliter gram gram stuks teentje stuks stuks |
kipfilet saus (tomaten-) pasta (macaroni) room kaas (belegen) boter (room-) olijf (zwart,pitvrij) knoflook paprika (groen) ui | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar en laat uitlekken. Snipper intussen de ui en de knoflook. Snij de schoongemaakte paprika in blokjes en de olijven (100 gram) in plakjes. Snij de kipfilet in smalle reepjes. Vet een ovenschaal in met 10 gram van de boter. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verhit de rest van de boter in een pan en laat de ui een paar minuten omscheppend fruiten. Voeg de knoflook, paprika, olijven en kip toe en laat dit een parr minuten meebakken. Roer er de tomatensaus en de room door. Schep de macaroni en de saus door elkaar, schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal circa 15 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren. Geef er sla of komkommersalade bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3308 KiloJoules 788 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 71 gram 51 gram 5 gram |