culinaire
zaken
.nl
Macaronisalade met ham en asperges
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1.25
100
2
2
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
blik
blik
naar smaak
naar smaak
pasta (groen) ingrediënt info
room (slag-)
ham (gekookt)
ui (bos-)ingrediënt info
sap (citroen-)
asperge (wit) ingrediënt info
mandarijn (blik)
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar. Giet de macaroni af in een vergiet en laat hem onder koud stromend water afkoelen. Laat de pasta vervolgens goed uitlekken. Giet de asperges en de manderijnpartjes af. Bewaar 6 eetlepels van het sap. Snij de asperges in stukken en houd de kopjes apart. Snij de ham in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze samen met het mooie groen in smalle ringetjes. Klop de slagroom dik vloeibaar, roer het manderijnsap, zout, een snufje cayennepeper en het citroensap erdoor. Meng de pasta, asperges, manderijnpartjes (houd wat achter voor de garnering), ham, de witte stukjes lente-ui en de saus in een schaaltje door elkaar. Garneer het geheel met de aspergekopjes, de achtergehouden manderijnpartjes en het groen van de lente-ui.
Voedings-
waarde
Energie1265 KiloJoules
301 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
9 gram
1 gram