culinaire zaken .nl |
Macaronisalade met ham en asperges | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:47 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Salade | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1.25 100 2 2 1 1 - - |
gram deciliter gram stuks theelepel blik blik naar smaak naar smaak |
pasta (groen) room (slag-) ham (gekookt) ui (bos-) sap (citroen-) asperge (wit) mandarijn (blik) zout peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar. Giet de macaroni af in een vergiet en laat hem onder koud stromend water afkoelen. Laat de pasta vervolgens goed uitlekken. Giet de asperges en de manderijnpartjes af. Bewaar 6 eetlepels van het sap. Snij de asperges in stukken en houd de kopjes apart. Snij de ham in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze samen met het mooie groen in smalle ringetjes. Klop de slagroom dik vloeibaar, roer het manderijnsap, zout, een snufje cayennepeper en het citroensap erdoor. Meng de pasta, asperges, manderijnpartjes (houd wat achter voor de garnering), ham, de witte stukjes lente-ui en de saus in een schaaltje door elkaar. Garneer het geheel met de aspergekopjes, de achtergehouden manderijnpartjes en het groen van de lente-ui. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1265 KiloJoules 301 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 9 gram 1 gram |