culinaire zaken .nl |
Macaroni met tonijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 50 20 7 3 1 1 1 1 - - |
gram gram gram theelepel eetlepel blik knol eetlepel bekertje naar smaak naar smaak |
pasta (macaroni) olijf (gevuld) boter (room-) sap (citroen-) room (koffie-) tonijn (olie,blik) venkel (knol) siroop (gember) creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar. Maak intussen de venkelknol schoon (houd enkele mooie toefjes groen achter voor de garnering) en snij hem in smalle reepjes. Verhit de boter en bak de venkel zachtjes ongeveer 3 minuten, voeg ongeveer 6 eetlepels water toe en laat de venkel met het deksel op de pan in nog ongeveer 7 minuten zachtjes gaarsmoren. Giet intussen de tonijn af en pureer de vis samen met de koffieroom en de creme fraiche in een keukenmachine tot een gladde saus. Meng het citroensap en de gembersiroop door de saus en breng hem op smaak met zout en peper. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet, doe hem terug in de pan en roer de tonijnsaus erdoor. Giet de venkel af en roer hem door de pasta. Halveer de olijven. Schep de pasta op de borden en verdeel de olijven erover. Garneer met wat achtergehouden venkelgroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2697 KiloJoules 642 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 89 gram 14 gram 2 gram |