culinaire
zaken
.nl
Macaroni met tonijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
50
20
7
3
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
blik
knol
eetlepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
pasta (macaroni) ingrediënt info
olijf (gevuld)
boter (room-)
sap (citroen-)
room (koffie-)
tonijn (olie,blik)
venkel (knol)
siroop (gember)
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar. Maak intussen de venkelknol schoon (houd enkele mooie toefjes groen achter voor de garnering) en snij hem in smalle reepjes. Verhit de boter en bak de venkel zachtjes ongeveer 3 minuten, voeg ongeveer 6 eetlepels water toe en laat de venkel met het deksel op de pan in nog ongeveer 7 minuten zachtjes gaarsmoren. Giet intussen de tonijn af en pureer de vis samen met de koffieroom en de creme fraiche in een keukenmachine tot een gladde saus. Meng het citroensap en de gembersiroop door de saus en breng hem op smaak met zout en peper. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet, doe hem terug in de pan en roer de tonijnsaus erdoor. Giet de venkel af en roer hem door de pasta. Halveer de olijven. Schep de pasta op de borden en verdeel de olijven erover. Garneer met wat achtergehouden venkelgroen.
Voedings-
waarde
Energie2697 KiloJoules
642 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
89 gram
14 gram
2 gram