culinaire
zaken
.nl
Maaltijdsalade met kip, bleekselderij en sinasappels
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
6
5
2
2
1
0.33
-
-
gram
stengel
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
krop
naar smaak
naar smaak
kipfilet (fumee)
selderij (bleek-)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sap (citroen-)
sinaasappel ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
sla (ijsberg-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de kip in smalle reepjes. Strooi er weinig zout, peper en kerriepoeder overheen. Schep alles enkele malen om. Laat het kippevleees tenminste 10 minuten liggen.
Berei-
ding
Maak de bleekselderijstengels schoon. Trek, indien noodzakelijk, de draden eraf. Snij de stengels in smalle reepjes. Breng een royale hoeveelheid water aan de kook. Voeg per liter 1 eetlepels zout toe. Laat de bleekselderij er niet veel langer dan 3 minuten in koken. Stort alles op een zeef en laat de bleekselderij uitlekken en opdrogen (plaats de zeef op een tochtige plek).

Schil de sinaasappels zo dik dat ook de de witte onderhuid wordt weggenomen. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Neem de de pitten uit het vruchtvlees weg. Vang het sap dat hierbij vrijkomt op. Maak de dressing door aan 2 eetlepels sinaasappelsap het limoenof citroensap en wat zout en peper toe te voegen. Blijf zolang roeren totdat het zout opgelost is. Klop er daarna 3 eetlepels olie door.

Leg de bleekselderij en de sinaasappelpartjes in een kom. Schenk de dressing erover. Laat alles 10 minuten staan. Maak de sla schoon en snij de bladeren in smalle reepjes. Maak de sla droog. Verhit 2 eelepels olie in een wok en bak er de reepjes kippenvlees, onder voortdurend roeren, 8 a 10 minuten in. Laat de reepjes op een stuk keukenpapier uitlekken en grotendeels afkoelen. Leg de sla op de borden. Verdeel het bleekselderij en sinaasappelmengsel erover. Schik er daarna de reepjes kippenvlees op. Bestrooi de gerechten met wat bieslook.

TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij en voor de liefhebbers een schaaltje met boter.
Voedings-
waarde
Energie3479 KiloJoules
828 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
108 gram
55 gram
51 gram