culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met truffels (Tagliatelle con tratufi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 6 1 - - - |
gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) boter (room-) kaas (parmezaans) truffel (wit) peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Maak de truffel schoon met een borstel en spoel hem goed af. Smelt de boter in een pan en doe de parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat naar smaak erbij. Houd de boter warm. Kook intussen de tagliatelle bijtgaar in veel kokend water met zout. Laat ze uitlekken en schep het hete kaas-botermengsel door de tagliatelle. Garneer elke portie met geschaafde truffel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3652 KiloJoules 870 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 100 gram 32 gram 3 gram |