culinaire zaken .nl |
Lapis daging | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 3 2 2 1 1 1 - - - |
gram eetlepel stuks eetlepel stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
runderbaklap olie (arachide-) ei (kip) puree (tomaten-) ui ketjap (manis) sambal zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een koekepan en bak hierin de reepjes vlees bij veel hitte rondom bruin. Klop de eieren los in een kom. Roer de kleingesneden ui, de tomatenpuree, de ketjap, de sambal en wat zout, peper en nootmuskaat door de losgeklopte eieren. Schenk het kruidige eimengsel in de pan. Draai de hittebron laag. Laat het mengsel zodanig stollen dat het gerecht nog enigszins vochtig blijft. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 970 KiloJoules 231 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 24 gram 1 gram |