culinaire zaken .nl |
Lamsvlees-pasteitjes in tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 4 2 2 1 - - - |
kilogram stuks eetlepel teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (lams-,mager) eiwit puree (tomaten-) knoflook olie komijn zout peper kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Meng het vlees, de eiwitten, knoflook, kaneel, komijn (hier neemt u de helft van), zout en peper. Vorm van dit mengsel kleine platte koekjes. Bak de lamsvlees-koekjes in een grote koekepan aan beide kanten bruin en neem ze daarna uit de pan. Doe de tomatenpuree met het water en de rest van de komijn in de koekepan en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Leg het lamsvlees terug in de pan en verwarm alles samen nog 10 minuten, met een deksel op de pan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2584 KiloJoules 615 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 52 gram 1 gram |