culinaire
zaken
.nl
Koude rijstrand met kip en koriander
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
1
50
4
3
3
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
stengel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet (fumee)
rijst ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
yoghurt
mayonaise ingrediënt info
koriander (poeder)
selderij (bleek-)ingrediënt info
appel
prei
kerrie (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af, laat hem uitlekken en afkoelen. Rooster de amandelen in de droge koekepan goudbruin. Snij de prei in smalle ringen. Hak de bleekselderijstengels fijn. Schil de appel, snij het vruchtvlees in stukjes en meng het met sinaasappelsap. Snij de kipfilet in zeer kleine stukjes. Meng de mayonaise met de yoghurt, het kerriepoeder, het appel-sinaasappelmengsel, de prei, de bleekselderij, de rijst, de koriander en de amandelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Berei-
ding
Vul een kleine rijstrand met het mengsel, druk het stevig aan, keer de rijstrand om op een ronde schaal en verwijder de vorm. Leg het selderijgroen in het midden.
Voedings-
waarde
Energie4425 KiloJoules
1054 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
130 gram
49 gram
22 gram