culinaire zaken .nl |
Koude rijstrand met kip en koriander | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Slank | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1 50 4 3 3 2 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel eetlepel theelepel stengel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kipfilet (fumee) rijst sap (sinaasappel-) amandel (schaafsel) yoghurt mayonaise koriander (poeder) selderij (bleek-) appel prei kerrie (poeder) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af, laat hem uitlekken en afkoelen. Rooster de amandelen in de droge koekepan goudbruin. Snij de prei in smalle ringen. Hak de bleekselderijstengels fijn. Schil de appel, snij het vruchtvlees in stukjes en meng het met sinaasappelsap. Snij de kipfilet in zeer kleine stukjes. Meng de mayonaise met de yoghurt, het kerriepoeder, het appel-sinaasappelmengsel, de prei, de bleekselderij, de rijst, de koriander en de amandelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. | |||
Berei- ding |
Vul een kleine rijstrand met het mengsel, druk het stevig aan, keer de rijstrand om op een ronde schaal en verwijder de vorm. Leg het selderijgroen in het midden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4425 KiloJoules 1054 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 130 gram 49 gram 22 gram |