culinaire zaken .nl |
Konijn uit de oven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 50 40 8 4 4 2 - - |
gram gram gram gram gram stuks stengel stuks teentje naar smaak naar smaak |
tomaat margarine olijf (zwart) bloem boter (room-) konijnebout selderij (bleek-) ui (sjalot) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 gram Celsius (gasstand 4). Bestrooi de konijnstukken met zout en peper. Haal het konijn door de bloem. Verhit de boter in een braadpan. Bak het konijn in ongeveer 3 minuten rondom bruin en voeg vervolgens grofgesneden bleekselderij, tomaten, geplette knoflook en de helft van de zwarte olijven toe. Maak de konijnschotel in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. Haal de konijnebouten uit de braadslee. Zeef het bakvocht. Voeg aan het geklaarde bakvocht de geblancheerde bleekselderijschijfjes, de sjalotjes en het restant van de zwarte olijven toe. Laat dit geheel nog ongeveer 2 minuten sudderen. Een kluitje roomboter aan het eind toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1830 KiloJoules 436 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 8 gram 16 gram |