culinaire
zaken
.nl
Konijn uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
50
40
8
4
4
2
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stengel
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
margarine
olijf (zwart)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
konijnebout
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 gram Celsius (gasstand 4). Bestrooi de konijnstukken met zout en peper. Haal het konijn door de bloem. Verhit de boter in een braadpan. Bak het konijn in ongeveer 3 minuten rondom bruin en voeg vervolgens grofgesneden bleekselderij, tomaten, geplette knoflook en de helft van de zwarte olijven toe. Maak de konijnschotel in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. Haal de konijnebouten uit de braadslee. Zeef het bakvocht. Voeg aan het geklaarde bakvocht de geblancheerde bleekselderijschijfjes, de sjalotjes en het restant van de zwarte olijven toe. Laat dit geheel nog ongeveer 2 minuten sudderen. Een kluitje roomboter aan het eind toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie1830 KiloJoules
436 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
8 gram
16 gram