culinaire zaken .nl |
Knoflook met bladerdeeg | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3.50 125 100 12 12 6 3 2 0.50 - - |
gram deciliter gram gram plakje gram stuks teentje theelepel stuks naar smaak naar smaak |
champignon room (zuur) kaas (Emmental) ham (gekookt) bladerdeeg boter (room-) ui (sjalot) knoflook maizena citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Een springvorm (doorsnede 28 centimeter) met de plakjes bladerdeeg bekleden, ook de 3 centimeter hoge rand. Met de vork gaatjes in de bodem prikken en 0.5 uur in de koelkast wegzetten. Sjalotten pellen, fijnhakken, knoflookteentjes schillen, pletten en fijnwrijven. In een platte pan de boter laten smelten, de sjalotten zachtjes, onder voortdurend roeren, lichtgeel fruiten en de knoflook toevoegen. Champignons wassen, in plakjes snijden en aan de sjalotten toevoegen. Op smaak maken met zout en peper. Zolang laten smoren tot het vocht verdampt is. De massa laten afkoelen, sap van de uitgeperste citroen en zure room toevoegen. Kaas en maizena erover strooien. Ham in blokjes snijden en toevoegen; alles goed door elkaar roeren en op de deegbodem leggen. De taart bij 250 graden op de onderste richel in de oven ongeveer 30 minuten bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4357 KiloJoules 1037 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 30 gram 3 gram |