culinaire
zaken
.nl
Knoflook met bladerdeeg
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3.50
125
100
12
12
6
3
2
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
gram
plakje
gram
stuks
teentje
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
room (zuur)
kaas (Emmental)
ham (gekookt)
bladerdeeg ingrediënt info
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Een springvorm (doorsnede 28 centimeter) met de plakjes bladerdeeg bekleden, ook de 3 centimeter hoge rand. Met de vork gaatjes in de bodem prikken en 0.5 uur in de koelkast wegzetten. Sjalotten pellen, fijnhakken, knoflookteentjes schillen, pletten en fijnwrijven. In een platte pan de boter laten smelten, de sjalotten zachtjes, onder voortdurend roeren, lichtgeel fruiten en de knoflook toevoegen. Champignons wassen, in plakjes snijden en aan de sjalotten toevoegen. Op smaak maken met zout en peper. Zolang laten smoren tot het vocht verdampt is. De massa laten afkoelen, sap van de uitgeperste citroen en zure room toevoegen. Kaas en maizena erover strooien. Ham in blokjes snijden en toevoegen; alles goed door elkaar roeren en op de deegbodem leggen. De taart bij 250 graden op de onderste richel in de oven ongeveer 30 minuten bakken.
Voedings-
waarde
Energie4357 KiloJoules
1037 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
30 gram
3 gram