culinaire
zaken
.nl
Kipschotel en croute met mosterd&dragonsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
25
3
3
3
1
1
1
-
-
gram
gram
plakje
theelepel
theelepel
stuks
zakje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
boter (room-)
bladerdeeg ingrediënt info
dragon (gedroogd)
mosterd
courgette (groen)ingrediënt info
saus (wit)
olie ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Verhit de boter en olie in pan. Kipfilet in blokjes rondom bruin bakken in circa 8 minuten Betrooien met zout en peper. Grote courgette in lengte halveren en in dikke plakjes snijden. circa 4 minuten meefruiten. Van vuur nemen. Saus maken van poeder, mosterd en dragon. Door kip-courgette mengen. In ingevette lage taartvorm scheppen. Uitdooid bladerdeeg uitrollen tot een lap ter grootte van de vorm. Leg deeglap op de vorm en plak de randen vast met water. Prik het deeg in met een vork. In oven circa 25 minuten krokant en bruin bakken.
Voedings-
waarde
Energie767 KiloJoules
183 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
20 gram
1 gram