culinaire zaken .nl |
Kipschotel en croute met mosterd&dragonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 25 3 3 3 1 1 1 - - |
gram gram plakje theelepel theelepel stuks zakje eetlepel naar smaak naar smaak |
kipfilet boter (room-) bladerdeeg dragon (gedroogd) mosterd courgette (groen) saus (wit) olie zout peper | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Verhit de boter en olie in pan. Kipfilet in blokjes rondom bruin bakken in circa 8 minuten Betrooien met zout en peper. Grote courgette in lengte halveren en in dikke plakjes snijden. circa 4 minuten meefruiten. Van vuur nemen. Saus maken van poeder, mosterd en dragon. Door kip-courgette mengen. In ingevette lage taartvorm scheppen. Uitdooid bladerdeeg uitrollen tot een lap ter grootte van de vorm. Leg deeglap op de vorm en plak de randen vast met water. Prik het deeg in met een vork. In oven circa 25 minuten krokant en bruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 767 KiloJoules 183 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 20 gram 1 gram |