culinaire zaken .nl |
Kipschnitzel met perzik en kerrierijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 25 2 2 2 2 1 1 1 0.50 |
gram gram stuks eetlepel theelepel theelepel stuks stuks stuks pak |
boon (snij-,vers) boter (room-) kipschnitzel (cornflakes) olie bouillon (poeder) kerrie (poeder) paprika (rood) ui (sjalot) perzik rijst (snelkook) | ||
Voor- berei- ding |
Pel het sjalotje en snipper het fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van circa 1 centimeter. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braadpan en schep de sjalot, paprika en snijbonen erdoor. Smoor de bonen met de deksel op de pan in circa 5 minuten bijna gaar. Roer de kerriepoeder en rijst door de groenten en bak ze circa 2 minuten mee. Voeg 2 deciliter water en de bouillonpoeder toe en kook de rijst verder gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de schijfjes perzik circa 2 minuten met de kipschnitzels mee. Leg de kipschnitzels op 2 borden en verdeel de perzikschijfjes erover. Schep de groentekerrierijst ernaast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2468 KiloJoules 588 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 17 gram 6 gram |