culinaire zaken .nl |
Kipsalade met fruit (maaltijdsalade) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 250 100 100 3 3 3 2 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel schijf eetlepel stuks eetlepel struik naar smaak naar smaak |
kool (bloem-) kipfilet kers druif (blauw) spinazie sap (ananas-) yoghurt (Bulgaars) ananas (blik) mayonaise bouillon (kruiden-,tablet sap (citroen-) selderij (bleek-) zout peper | ||
Berei- ding |
In pan 0.5 liter water en bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen en in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Uit pan scheppen en laten afkoelen. In stukjes snijden. Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. In andere pan bloemkool met weinig water en zout 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Van bleekselderij stronk en blaadjes verwijderen. Stengels wassen en in stukjes van 1 centimeter snijden. Spinazie wassen en uitzoeken. In vergiet laten uitlekken. Kersen wassen. Steeltjes en pitten verwijderen. Druiven wassen. Ananas in stukjes snijden. In kommetje doen: mayonaise, ananassap, yoghurt, citroensap, zout en peper. Tot sausje roeren. In slaschaal doen: kip, bloemkool, bleekselderij, spinazie, kersen, druiven en ananas. Voorzichtig door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.c | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1147 KiloJoules 273 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 23 gram 7 gram |