culinaire
zaken
.nl
Kipsalade met fruit
(maaltijdsalade)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
250
100
100
3
3
3
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
schijf
eetlepel
stuks
eetlepel
struik
naar smaak
naar smaak
kool (bloem-)ingrediënt info
kipfilet
kers
druif (blauw) ingrediënt info
spinazie
sap (ananas-)
yoghurt (Bulgaars)
ananas (blik) ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
bouillon (kruiden-,tablet
sap (citroen-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In pan 0.5 liter water en bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen en in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Uit pan scheppen en laten afkoelen. In stukjes snijden. Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. In andere pan bloemkool met weinig water en zout 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Van bleekselderij stronk en blaadjes verwijderen. Stengels wassen en in stukjes van 1 centimeter snijden. Spinazie wassen en uitzoeken. In vergiet laten uitlekken. Kersen wassen. Steeltjes en pitten verwijderen. Druiven wassen. Ananas in stukjes snijden. In kommetje doen: mayonaise, ananassap, yoghurt, citroensap, zout en peper. Tot sausje roeren.
In slaschaal doen: kip, bloemkool, bleekselderij, spinazie, kersen, druiven en ananas. Voorzichtig door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.c
Voedings-
waarde
Energie1147 KiloJoules
273 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
23 gram
7 gram