culinaire
zaken
.nl
Kippenlevertjes 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
1
50
20
2
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kippenleveringrediënt info
champignon ingrediënt info
wijn (wit)
spek (ontbijt-,mager)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
peper (wit) ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
De kippenlevertjes halveren en met bloem bestrooien. Het rookspek klein snijden en uitbakken. De boter erbij smelten en de levertjes op een vrij hoog vuur rondom bakken. Zout en peper erover strooien en ze 10 minuten zachtjes laten bakken. De in plakjes gesneden champignons en de tijm toevoegen. Na 3 minuten de witte wijn en eventueel nog wat water toevoegen en de levertjes, met het deksel op de pan, nog 5 minuten laten stoven. Lekker met: stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie802 KiloJoules
191 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
14 gram
1 gram