culinaire zaken .nl |
Kippenlevertjes 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1 50 20 2 - - - |
gram gram deciliter gram gram eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kippenlever champignon wijn (wit) spek (ontbijt-,mager) bloem boter (room-) peper (wit) zout tijm | ||
Berei- ding |
De kippenlevertjes halveren en met bloem bestrooien. Het rookspek klein snijden en uitbakken. De boter erbij smelten en de levertjes op een vrij hoog vuur rondom bakken. Zout en peper erover strooien en ze 10 minuten zachtjes laten bakken. De in plakjes gesneden champignons en de tijm toevoegen. Na 3 minuten de witte wijn en eventueel nog wat water toevoegen en de levertjes, met het deksel op de pan, nog 5 minuten laten stoven. Lekker met: stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 802 KiloJoules 191 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 14 gram 1 gram |