culinaire zaken .nl |
Kippenbouten op wortelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 100 4 2 1 1 1 |
gram gram stuks stuks stuks takje eetlepel |
wortel boter (bak-) kippenbout ui eidooier tijm (vers) azijn (wijn-) | ||
Berei- ding |
De uien fijnhakken, de wortelen kuisen en in schijfjes snijden. De kippenbouten in een kookpan goudgeel laten braden, samen met de gehakte uien, daarna de wortelen en het takje tijm toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Overgieten met warm water tot alles onder staat en het deksel op de pan doen. Laat alles 45 minuten sudderen. De bouten en de tijm uit de kookpan verwijderen en goed warm houden. Het eigeel oplossen met de wijnazijn. Deze mengeling over de wortelen gieten en zonder te koken op een zacht vuur laten indikken. De wortelen in een diepe schaal gieten en de kippenbouten er bovenop leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3250 KiloJoules 774 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 58 gram 6 gram |