culinaire zaken .nl |
Kipfilet op weense wijze | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:12 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 100 8 8 4 2 2 1 1 1 |
gram gram gram stuks stuks stuks stuks stuks stuks eetlepel eetlepel |
meel (paneer-) boter (bak-) bloem ![]() olijf (groen) ansjovis (filet) kipfilet ei (kip) ![]() ei (kip) ![]() citroen peterselie ![]() olie ![]() | ||
Berei- ding |
De 4 filets kruiden, ze door de bloem halen en ze vervolgens in de 2 geklopte eieren dompelen. Ze in de paneermeel rollen en goed duwen op beide kanten. 150 g boter en olie verwarmen. De filets hierin bakken en na 6 minuten omdraaien. Ze op een warme schotel schikken en ze overgieten met 100 g gebruinde boter en op ieder stukje een schijfje gepelde citroen leggen. Ze omringen met fijngehakte eieren, ontpitte olijven en de ansjovisjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3880 KiloJoules 924 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 60 gram 2 gram |