culinaire zaken .nl |
Kipfilet met ketjap | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 125 25 4 3 2.50 2 2 0.25 |
gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel eetlepel stuks theelepel |
kipfilet champignon amandel ketjap (manis) sherry (medium) maizena olie prei gember (poeder) | ||
Berei- ding |
Kipfilet in smalle reepjes snijden. In kommetje doen. Maizena en 1 eetlepel ketjap erdoor roeren. ongeveer 10 minuten laten intrekken. In droge koekepan amandelen lichtbruin roosteren. Intussen champignons wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken In wadjan (of braadpan) olie verhitten. Kipfilet al roerend ongeveer 2 minuten meebakken. Toevoegen: gemberpoeder, 3 eetlepels ketjap en sherry. Al roerend nog ongeveer 6 minuten laten bakken. over 2 borden verdelen. Amandelen erover strooien. Lekker met (snelkook)rijst, atjar en kroepoek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2189 KiloJoules 521 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 35 gram 8 gram |