culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met ketjap
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
125
25
4
3
2.50
2
2
0.25
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
kipfilet
champignon ingrediënt info
amandel ingrediënt info
ketjap (manis)
sherry (medium)
maizena
olie ingrediënt info
prei
gember (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
Kipfilet in smalle reepjes snijden. In kommetje doen. Maizena en 1 eetlepel ketjap erdoor roeren. ongeveer 10 minuten laten intrekken. In droge koekepan amandelen lichtbruin roosteren. Intussen champignons wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken In wadjan (of braadpan) olie verhitten. Kipfilet al roerend ongeveer 2 minuten meebakken. Toevoegen: gemberpoeder, 3 eetlepels ketjap en sherry. Al roerend nog ongeveer 6 minuten laten bakken. over 2 borden verdelen. Amandelen erover strooien. Lekker met (snelkook)rijst, atjar en kroepoek.
Voedings-
waarde
Energie2189 KiloJoules
521 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
35 gram
8 gram