culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met armagnac
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
50
5
12
1
1
1
gram
deciliter
gram
centiliter
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
champignon ingrediënt info
room
boter (bak-)
Armagnac
kipfilet
olie ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
citroen
Berei-
ding
De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. 20 g boter, samen met de olie, in een pan verwarmen en de kipfilets langs beide zijden goudgeel laten bakken. Flamberen met armagnac. Zout en peper naar smaak toevoegen en 5 minuten op een zacht vuurtje laten bakken. De champignons laten opkomen in de resterende 30 g boter. Zout, peper en het citroensap toevoegen. Deksel op de pan en 5 minuten op een zacht vuurtje laten stoven. De kipfilets op een voorverwarmde schotel leggen. De pan met de saus terug op het vuur plaatsen, het kookvocht van de champignons toevoegen alsmede de verse room. Op een hoog vuur en al roerend laten indikken. De champignons bij de saus voegen. Het geheel over de kipfilets gieten, bestrooien met gehakte peterselie en zeer warm opdienen.
Voedings-
waarde
Energie2898 KiloJoules
690 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
113 gram
2 gram