culinaire zaken .nl |
Kipfilet met armagnac | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 50 5 12 1 1 1 |
gram deciliter gram centiliter stuks eetlepel eetlepel stuks |
champignon room boter (bak-) Armagnac kipfilet olie peterselie citroen | ||
Berei- ding |
De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. 20 g boter, samen met de olie, in een pan verwarmen en de kipfilets langs beide zijden goudgeel laten bakken. Flamberen met armagnac. Zout en peper naar smaak toevoegen en 5 minuten op een zacht vuurtje laten bakken. De champignons laten opkomen in de resterende 30 g boter. Zout, peper en het citroensap toevoegen. Deksel op de pan en 5 minuten op een zacht vuurtje laten stoven. De kipfilets op een voorverwarmde schotel leggen. De pan met de saus terug op het vuur plaatsen, het kookvocht van de champignons toevoegen alsmede de verse room. Op een hoog vuur en al roerend laten indikken. De champignons bij de saus voegen. Het geheel over de kipfilets gieten, bestrooien met gehakte peterselie en zeer warm opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2898 KiloJoules 690 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 113 gram 2 gram |