culinaire zaken .nl |
Kipfilet met amandelen en citroen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 100 1 50 50 6 4 4 1 |
gram deciliter gram deciliter gram gram stuks theelepel theelepel teentje |
kipfilet bouillon (gevogelte-) champignon creme fraiche amandel (schaafsel) boter (bak-) peperkorrel (rood) sap (citroen-) melisse (citroen-) knoflook | ||
Berei- ding |
In droogverhitte braadpan het amandelschaafsel goudbruin roosteren. Kipfilets inwrijven met citroensap en in de boter rondom bruin bakken. Uit de pan nemen. De (liefst kleine witte) champignons in bakvet bakken. Kip erbij doen, met bouillon, peperkorrels, knoflook en de schil van een citroen. Dit alles 30" laten stoven. Neem het uit de pan en strooi de amandelen over de kipfilets en doe er de champignons bij. Zeef het braadvocht, kook dit in tot 2 deciliter, doe er de creme fraiche bij en breng dit tegen het kookpunt aan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1834 KiloJoules 437 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 35 gram 2 gram |