culinaire zaken .nl |
Kalfsvleesreepjes met groentesaus (roergebakken met broccoli en champignons) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 100 40 3 2 1 1 |
gram gram gram eetlepel stuks struik zakje |
kalfsvlees champignon noot (cashew-,gezouten) olie (zonnebloem-) ui (bos-) broccoli saus (room-,bieslook) | ||
Voor- berei- ding |
Snij het vlees in smalle reepjes. Was de broccoli en verdeel deze in roosjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Bereid de roomsaus volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de cashewnoten grof.Verhit in een wok de olie. | |||
Berei- ding |
Roerbak het vlees 4 minuten. Voeg de broccoli en de champignons toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de bosui toe en roerbak 2 minuten. Voeg de saus toe en warm deze door. Breng op smaak met peper. Strooi de noten vlak voor het opdienen over het gerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1119 KiloJoules 266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 21 gram 1 gram |