culinaire
zaken
.nl
Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
1.50
15
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kalfslap ingrediënt info
room (koffie-)
wijn (wit)
boter (room-)
prei
dragon (vers)
mosterd
maizena
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Het kalfsvlees in reepjes snijden. De prei schoon maken, wassen en in ringen snijden. In een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud de boter (onafgedekt) in 1 minuut op 100% laten smelten. De prei erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op 100% glazig fruiten. Vervolgens de wijn, koffieroom, dragon en mosterd door elkaar roeren en met het vlees bij de prei doen. De schotel (afgedekt) 12-14 minuten op 30% verwarmen. Halverwege de bereiding alles een keer door scheppen. De maizena met 2 eetlepels water glad roeren en het kookvocht hiermee binden. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper. Lekker met spaghetti.
Voedings-
waarde
Energie2666 KiloJoules
635 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
31 gram
2 gram