culinaire zaken .nl |
Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 1.50 15 1 1 1 1 - - |
gram deciliter deciliter gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kalfslap room (koffie-) wijn (wit) boter (room-) prei dragon (vers) mosterd maizena zout peper | ||
Berei- ding |
Het kalfsvlees in reepjes snijden. De prei schoon maken, wassen en in ringen snijden. In een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud de boter (onafgedekt) in 1 minuut op 100% laten smelten. De prei erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op 100% glazig fruiten. Vervolgens de wijn, koffieroom, dragon en mosterd door elkaar roeren en met het vlees bij de prei doen. De schotel (afgedekt) 12-14 minuten op 30% verwarmen. Halverwege de bereiding alles een keer door scheppen. De maizena met 2 eetlepels water glad roeren en het kookvocht hiermee binden. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper. Lekker met spaghetti. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2666 KiloJoules 635 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 31 gram 2 gram |