culinaire zaken .nl |
Kalfsoester met ansjovis en bieten-appelcompote | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
340 2 180 25 6 1 1 - - |
gram stuks gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
biet (gekookt) kalfsoester compote (abrikoos-appel) boter (room-) ansjovis (filet) peterselie (vers) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Ei in ongeveer 10 minuten hard koken. In zeef bietjes laten uitlekken. Ei onder koud stromend water afspoelen, pellen en in dunne plakjes snijden. Intussen bietjes en appelcompote door elkaar mengen. over 2 borden verdelen. Kalfsoesters in 6-7 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Intussen ansjovisfilets oprollen. Kalfsoester garneren met 3 plakjes ei, 3 ansjovisrolletjes en een toefje peterselie. Lekker met gebakken aardappelblokjes (diepvries). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1053 KiloJoules 251 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 20 gram 2 gram |