culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw op een bedje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
4
2
1
1
1
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
deciliter
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
stuks
bosje
knol
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
bouillon (kippen-)
aardappel ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
prei
sap (citroen-)
wortel (winter-)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de ui fijn. Hak ook de peterselie en de knoflook. Snij de knolselderij in blokjes, de winterpeen in plakjes, de prei in ringetjes en de aardappelen in blokjes.
Berei-
ding
Neem een braadpan (een beetje leuke pan, want hij komt op tafel) en maak hierin de olie heet. Fruit de ui in de olie tot goudkleurig, dan de rest van de groenten toevoegen. Roer even goed, doe de bouillon en de citroensap erbij en laat het geheel, op laag vuur, in 8 minuten halfgaar worden. Leg nu de kabeljauw op de groente, bestrooi ze met wat zout en flink peper uit de molen, doe de deksel op de pan en laat alles, nog steeds op een laag pitje, in nog eens 12 minuten gaar worden. Opdienen in de pan.
Voedings-
waarde
Energie1319 KiloJoules
314 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
36 gram
25 gram
6 gram