culinaire zaken .nl |
Kabeljauw op een bedje | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 4 2 1 1 1 1 1 0.50 0.25 - - |
gram deciliter stuks eetlepel stuks eetlepel stuks teentje stuks bosje knol naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) bouillon (kippen-) aardappel olie (zonnebloem-) prei sap (citroen-) wortel (winter-) knoflook ui peterselie selderij (knol-) zout peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Hak de ui fijn. Hak ook de peterselie en de knoflook. Snij de knolselderij in blokjes, de winterpeen in plakjes, de prei in ringetjes en de aardappelen in blokjes. | |||
Berei- ding |
Neem een braadpan (een beetje leuke pan, want hij komt op tafel) en maak hierin de olie heet. Fruit de ui in de olie tot goudkleurig, dan de rest van de groenten toevoegen. Roer even goed, doe de bouillon en de citroensap erbij en laat het geheel, op laag vuur, in 8 minuten halfgaar worden. Leg nu de kabeljauw op de groente, bestrooi ze met wat zout en flink peper uit de molen, doe de deksel op de pan en laat alles, nog steeds op een laag pitje, in nog eens 12 minuten gaar worden. Opdienen in de pan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1319 KiloJoules 314 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 25 gram 6 gram |