culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw (verborgen) met garnalen en dillesaus
(Kabeljauw vervangen door schelvis, koolvis en wijting)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
500
150
1.50
75
60
5
3
1.50
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel (partjes) ingrediënt info
kabeljauw (filet)
garnaal (Hollands,gepeld)
melk (halfvol) ingrediënt info
kaas (lichtbelegen)
boter (room-)
room (zuur)
bloem ingrediënt info
dille (vers)
mosterd (scherp)
ui ingrediënt info
bouillon (vis-,tablet)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Meng de zure room met de mosterd, 0.5 eetlepels dille en wat peper. Snipper de grote ui en bak deze in 50 gram boter zachtjes glazig. Snij de kabeljauw in stukjes van 3 centimeter. Voeg de helft van de uien aan het zure roommengsel toe. Roer de bloem door de rest van de uien en laat dit op het vuur even pruttelen. Voeg de melk en het bouillonblokje toe, al roerend aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg de kabeljauw toe en laat deze 2 minuten meekoken. Voeg de rest van de dille, wat peper en zout en de garnalen toe. Beboter een magnetronschaal (1.5 l) en schep het vismengsel daarin. Leg de aardappelschijfjes erop. Verdeel het zure roommengsel erover en bestrooi alles dan met de geraspte kaas. Laat het gerecht in 5 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds een kwartslag.
Voedings-
waarde
Energie2557 KiloJoules
609 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
42 gram
7 gram