culinaire zaken .nl |
Kabeljauw (verborgen) met garnalen en dillesaus (Kabeljauw vervangen door schelvis, koolvis en wijting) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:17 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 500 150 1.50 75 60 5 3 1.50 1 1 0.50 - - |
gram gram gram deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
aardappel (partjes) kabeljauw (filet) garnaal (Hollands,gepeld) melk (halfvol) kaas (lichtbelegen) boter (room-) room (zuur) bloem dille (vers) mosterd (scherp) ui bouillon (vis-,tablet) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Meng de zure room met de mosterd, 0.5 eetlepels dille en wat peper. Snipper de grote ui en bak deze in 50 gram boter zachtjes glazig. Snij de kabeljauw in stukjes van 3 centimeter. Voeg de helft van de uien aan het zure roommengsel toe. Roer de bloem door de rest van de uien en laat dit op het vuur even pruttelen. Voeg de melk en het bouillonblokje toe, al roerend aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg de kabeljauw toe en laat deze 2 minuten meekoken. Voeg de rest van de dille, wat peper en zout en de garnalen toe. Beboter een magnetronschaal (1.5 l) en schep het vismengsel daarin. Leg de aardappelschijfjes erop. Verdeel het zure roommengsel erover en bestrooi alles dan met de geraspte kaas. Laat het gerecht in 5 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds een kwartslag. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2557 KiloJoules 609 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 42 gram 7 gram |