culinaire zaken .nl |
Kaasgebak (Gougere) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 200 125 100 5 1 - - |
deciliter gram gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
water bloem kaas (gruyere) boter (room-) ei (kip) eidooier peper zout | ||
Berei- ding |
Breng het water in een steelpan aan de kook. Voeg de boter en het zout toe en laat het mengsel opnieuw aan de kook komen. Neem de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem erdoor. Zet de pan weer op en roer het mengsel tot het loslaat van de bodem en wand van de pan en een bal vormt. Haal de pan van het vuur en klop een voor een de eieren door het mengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal door het deeg is opgenomen. Snij 100 gram kaas in flinterdunne reepjes en schep de reepjes door het deeg. Breng het deeg in de vorm van een ring in een beboterde springvorm. Strijk de bovenkant glad en bestrijk de krans met losgeroerde eierdooier. Snij de rest van de kaas in dobbelsteentjes en verdeel ze over het deeg. Zet de vorm op het rooster midden in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius, gasovenstand 4-5) en bak het ongeveer 35 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2489 KiloJoules 593 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 25 gram 0 gram |