culinaire zaken .nl |
Irish stew (Rundvlees gestoofd in guiness) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Ierland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 100 50 30 10 6 2 0.25 - - |
kilogram deciliter gram gram gram stuks takje stuks knol naar smaak naar smaak |
rundersukadelap bier (donker) spekblokjes boter (room-) bloem wortel peterselie ui selderij (knol-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
In braadpan op laag vuur spekblokjes in circa 5 minuten zachtjes uitbakken. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. Met de schuimspaan spek uit pan nemen. In achtergebleven bakvet uien in circa 3 minuten goudbruin bakken. Intussen sukadelapjes in blokjes van circa 2 x 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper en bloem. Met schuimspaan uien uit pan scheppen. Aan achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten. Hierin vlees in circa 5 minuten rondom bruin bakken. In steelpan bier met 1,5 deciliter water verwarmen en bij vlees schenken. Spekblokjes en uien toevoegen en vlees op heel laag vuur met deksel op pan circa 2 uur stoven. Knolselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Worteltjes schoonmaken en in plakjes snijden. Knolselderij en worteltjes aan vlees toevoegen en nog circa 30 minuten stoven. Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten. | |||
Berei- ding |
Vlees opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnknippen en erdoor scheppen Serveren met aarappelpuree en groene kool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2871 KiloJoules 684 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 61 gram 1 gram |