culinaire
zaken
.nl
Irish stew
(Rundvlees gestoofd in guiness)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
100
50
30
10
6
2
0.25
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
takje
stuks
knol
naar smaak
naar smaak
rundersukadelap
bier (donker)
spekblokjes
boter (room-)
bloem ingrediënt info
wortel
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
In braadpan op laag vuur spekblokjes in circa 5 minuten zachtjes uitbakken. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. Met de schuimspaan spek uit pan nemen. In achtergebleven bakvet uien in circa 3 minuten goudbruin bakken. Intussen sukadelapjes in blokjes van circa 2 x 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper en bloem. Met schuimspaan uien uit pan scheppen. Aan achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten. Hierin vlees in circa 5 minuten rondom bruin bakken. In steelpan bier met 1,5 deciliter water verwarmen en bij vlees schenken. Spekblokjes en uien toevoegen en vlees op heel laag vuur met deksel op pan circa 2 uur stoven. Knolselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Worteltjes schoonmaken en in plakjes snijden. Knolselderij en worteltjes aan vlees toevoegen en nog circa 30 minuten stoven. Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.
Berei-
ding
Vlees opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnknippen en erdoor scheppen Serveren met aarappelpuree en groene kool.
Voedings-
waarde
Energie2871 KiloJoules
684 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
61 gram
1 gram