culinaire zaken .nl |
Hete bliksem met peren | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 350 1 25 6 4 3 2 - - - |
kilogram gram deciliter gram stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel rundvlees melk boter (room-) peer meel (paneer-) ei (kip) ui kaneel (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Pel de uien, snij deze in dunne ringen en snij de handperen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de perenkwarten in de lengte in schijfjes. Vet een ovenvaste schaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Snij de gekookte aardappelen in plakjes en verdeel het vlees in stukjes. Schik een laag aardappelplakjes in de schaal, hierop een laag uiringen, vervolgens een laag peren, dan het vlees en als laatste wederom een laag aardappelplakjes. Kruid de lagen met wat peper en zout en bestrooi de laag peren met wat kaneel. Klop de eieren los onder toevoeging van de melk. Schenk het mengsel over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi het geheel met een laag paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. Dek de schaal af met een deksel of een laag folie en schuif de schaal voor een half uur in de oven. Verwijder het deksel of de folie na 25 minuten en laat de hete bliksem de laatste 10 minuten een mooi bruin kleurtje krijgen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3437 KiloJoules 818 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 101 gram 33 gram 18 gram |