culinaire
zaken
.nl
Hete bliksem met peren
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
350
1
25
6
4
3
2
-
-
-
kilogram
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
rundvlees
melk ingrediënt info
boter (room-)
peer ingrediënt info
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
kaneel (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pel de uien, snij deze in dunne ringen en snij de handperen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de perenkwarten in de lengte in schijfjes. Vet een ovenvaste schaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Snij de gekookte aardappelen in plakjes en verdeel het vlees in stukjes. Schik een laag aardappelplakjes in de schaal, hierop een laag uiringen, vervolgens een laag peren, dan het vlees en als laatste wederom een laag aardappelplakjes. Kruid de lagen met wat peper en zout en bestrooi de laag peren met wat kaneel. Klop de eieren los onder toevoeging van de melk. Schenk het mengsel over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi het geheel met een laag paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. Dek de schaal af met een deksel of een laag folie en schuif de schaal voor een half uur in de oven. Verwijder het deksel of de folie na 25 minuten en laat de hete bliksem de laatste 10 minuten een mooi bruin kleurtje krijgen.
Voedings-
waarde
Energie3437 KiloJoules
818 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
101 gram
33 gram
18 gram