culinaire
zaken
.nl
Hartig taartje met bleekselderij
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
75
5
25
4
4
3
1
1
gram
gram
centiliter
gram
stengel
plakje
stuks
stuks
eetlepel
kaas
spek (ontbijt-,mager)
room (zuur)
boter (room-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
kruidenmix (Cajun)
Voor-
berei-
ding
Laat de plakjes deeg ontdooien. Snij de bleekselderij in kleine stukjes en de ui in ringen. Snij het ontbijtspek in blokjes. Vet een lage, rond bakvorm (ca. 16 cm) in met een beetje van de boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, plak de randjes met een klein beetje koud water goed op elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de bleekselderij met de uiringen en de ontbijtspekblokjes in de rest van de boter circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de cajunkruiden, de eieren, de zure room en de helft van de geraspte kaas toe en schep het mengsel in de vorm. Strooi de rest van de kaas erover. Bak het taartje midden in de hete oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie4325 KiloJoules
1030 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
99 gram
42 gram
32 gram