culinaire zaken .nl |
Hartig taartje met bleekselderij | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 75 5 25 4 4 3 1 1 |
gram gram centiliter gram stengel plakje stuks stuks eetlepel |
kaas spek (ontbijt-,mager) room (zuur) boter (room-) selderij (bleek-) bladerdeeg ei (kip) ui kruidenmix (Cajun) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de plakjes deeg ontdooien. Snij de bleekselderij in kleine stukjes en de ui in ringen. Snij het ontbijtspek in blokjes. Vet een lage, rond bakvorm (ca. 16 cm) in met een beetje van de boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, plak de randjes met een klein beetje koud water goed op elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de bleekselderij met de uiringen en de ontbijtspekblokjes in de rest van de boter circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de cajunkruiden, de eieren, de zure room en de helft van de geraspte kaas toe en schep het mengsel in de vorm. Strooi de rest van de kaas erover. Bak het taartje midden in de hete oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4325 KiloJoules 1030 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 99 gram 42 gram 32 gram |