culinaire
zaken
.nl
Hachee (wild) met appel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.50
30
4
3
2
2
2
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
theelepel
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
wild (stoofvlees)
wijn (rood)
boter (room-)
maizena
ui ingrediënt info
bes (jenever-)ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
appel (stevig)
laurier (blad)
prei
rozemarijn ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
In het verhitte boter de drooggedepte stukjes wild dichtschroeien en al omscheppend bruin bakken. De gesnipperde uien en prei toevoegen en zacht bakken. Wat zout, peper (liefst uit de molen) en de verpulverde rozemarijnnaaldjes erover strooien. De wijn en 1 deciliter water toevoegen, de kruiden erbij leggen en het vlees zachtjes laten stoven. De (zoete) appels schillen en in partjes snijden en na 30 minuten op het vlees leggen. De maizena met 2 eetlepels water glad roeren en hiermee de hachee binden. Lekker met: gekookte aardappelen en even gekookte zuurkool of sperziebonen. N.B.: In plaats van stoofvlees, kan ook kalkoenvlees worden gebruikt.
Voedings-
waarde
Energie815 KiloJoules
194 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
3 gram
3 gram