culinaire zaken .nl |
Hachee (wild) met appel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.50 30 4 3 2 2 2 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram theelepel stuks stuks stuks stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
wild (stoofvlees) wijn (rood) boter (room-) maizena ui bes (jenever-) kruidnagel appel (stevig) laurier (blad) prei rozemarijn zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
In het verhitte boter de drooggedepte stukjes wild dichtschroeien en al omscheppend bruin bakken. De gesnipperde uien en prei toevoegen en zacht bakken. Wat zout, peper (liefst uit de molen) en de verpulverde rozemarijnnaaldjes erover strooien. De wijn en 1 deciliter water toevoegen, de kruiden erbij leggen en het vlees zachtjes laten stoven. De (zoete) appels schillen en in partjes snijden en na 30 minuten op het vlees leggen. De maizena met 2 eetlepels water glad roeren en hiermee de hachee binden. Lekker met: gekookte aardappelen en even gekookte zuurkool of sperziebonen. N.B.: In plaats van stoofvlees, kan ook kalkoenvlees worden gebruikt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 815 KiloJoules 194 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 3 gram 3 gram |