culinaire
zaken
.nl
Groentesouffle met salami
(Sucuklu Sebze Suflesi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
100
100
3
3
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
yoghurt
kaas
salami
ei (kip)ingrediënt info
olie ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas. Was de paprika's, snijd er een deksel af en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de paprika's daarna in lange repen en de schoongemaakte champignons in plakjes. Snijd de salami eerst in plakjes en daarna in blokjes.
Berei-
ding
Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de paprika, de champignons en de salami 10 minuten. Schep het paprikamengsel vervolgens in een beboterde soufflepot. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Klop de yoghurt, de eieren, de geraspte kaas, zout en wat peper door elkaar. Verdeel dit mengsel over de groenten in de soufflepot. Dek de vorm daarna met de aluminiumfolie af en bak de souffle circa 30 minuten. Verwijder de folie na 18 minuten zodat de bovenkant mooi bruin kan worden.
Voedings-
waarde
Energie1428 KiloJoules
340 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
20 gram
4 gram