culinaire zaken .nl |
Groentesouffle met salami (Sucuklu Sebze Suflesi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 100 100 3 3 1 1 - - |
gram deciliter gram gram stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
champignon yoghurt kaas salami ei (kip) olie paprika (rood) paprika (groen) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. Was de paprika's, snijd er een deksel af en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de paprika's daarna in lange repen en de schoongemaakte champignons in plakjes. Snijd de salami eerst in plakjes en daarna in blokjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de paprika, de champignons en de salami 10 minuten. Schep het paprikamengsel vervolgens in een beboterde soufflepot. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Klop de yoghurt, de eieren, de geraspte kaas, zout en wat peper door elkaar. Verdeel dit mengsel over de groenten in de soufflepot. Dek de vorm daarna met de aluminiumfolie af en bak de souffle circa 30 minuten. Verwijder de folie na 18 minuten zodat de bovenkant mooi bruin kan worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1428 KiloJoules 340 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 20 gram 4 gram |