culinaire
zaken
.nl
Groene spaghetti met kipfilet in gembersaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
1.25
25
3
2
1.50
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
pasta (spaghetti,groen) ingrediënt info
room (slag-)
boter (room-)
siroop (gember)
ui (bos-)ingrediënt info
saus (soja-,japans)
maizena
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kipfilet in smalle reepjes. Roer de maizena met de sojasaus in een schaaltje glad en meng de reepjes kipfilet erdoor. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snij het in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze samen met het goede groen in ringetjes. Kook de pasta in ruim kokend water met zout gaar. Verhit intussen de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de reepjes kipfilet al roerende lichtbruin. Voeg driekwart van de reepjes paprika en driekwart van de lente-ui toe en bak die even mee. Schenk de slagroom en de gembersiroop erbij en laat de saus in ongeveer 6 minuten een beetje inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe.Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en roer hem door de saus. Garneer het geheel met de achtergehouden paprika en lente-ui. Serveer direkt.
Voedings-
waarde
Energie4025 KiloJoules
958 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
91 gram
47 gram
12 gram