culinaire zaken .nl |
Groene spaghetti met kipfilet in gembersaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 1.25 25 3 2 1.50 1 1 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet pasta (spaghetti,groen) room (slag-) boter (room-) siroop (gember) ui (bos-) saus (soja-,japans) maizena paprika (rood) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilet in smalle reepjes. Roer de maizena met de sojasaus in een schaaltje glad en meng de reepjes kipfilet erdoor. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snij het in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze samen met het goede groen in ringetjes. Kook de pasta in ruim kokend water met zout gaar. Verhit intussen de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de reepjes kipfilet al roerende lichtbruin. Voeg driekwart van de reepjes paprika en driekwart van de lente-ui toe en bak die even mee. Schenk de slagroom en de gembersiroop erbij en laat de saus in ongeveer 6 minuten een beetje inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe.Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en roer hem door de saus. Garneer het geheel met de achtergehouden paprika en lente-ui. Serveer direkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4025 KiloJoules 958 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 91 gram 47 gram 12 gram |