culinaire
zaken
.nl
Grill (mixed, vis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
12
12
5
4
3
3
2
2
2
2
2
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
gram
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
knol
naar smaak
naar smaak
zeeduivelfilet ingrediënt info
garnaal (Chinees(gamba))
citroen
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (limoen-)
tonijn (moot,vers)
poon (rood)
oregano ingrediënt info
laurier (blad)
rozemarijn ingrediënt info
dille (vers)
venkel (knol)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Nodig voor de marinade: citroensap t/m olijfolie. Hak de verse kruiden fijn, trek de laurierbladeren in stukjes en meng dit alles door het citroensap. Kruid de marinade met peper en zout en klop er de olie door. Laat de vismoten (zwaardvis, tonijn of zalm) 1 uur in dit mengsel marineren. Snij de ponen (3 grote of 6 kleine danwel 12 sardines) aan beide kanten 2 a 3 keer in en laat die een half uur mee marineren. Hou de niet schoongemaakte sardines apart en bedek ze met een laagje grof zout. Zet ze 1 uur op een koel plekje. Verwijder het vel van de zeeduivel (vraag om de staart van de zeeduivel) en snij de filets van de centrale graat (2 dus). Snij de vis enkele keren in met de punt van een scherp mes en stop er de gepelde teentjes knoflook in. Was de venkelknollen en snij ze in plakken van 1 centimeter. Laat die, samen met de zeeduivelfilets, marineren in hetzelfde mengsel. Steek de barbeque of de grill aan. Rooster de zeeduivel 10 a 12 minuten, de rode poon 8 minuten, de vismoten 6 a 8 minuten en de gamba's 4 minuten tot ze mooi roze zijn. Draai de vis halverwege de 'baktijd' om. Borstel het meeste zout van de sardines en leg ze kop aan kop tussen 2 visroosters om ze makkelijk te kunnen draaien. Bak ze gedurende 8 a 10 minuten. Serveer de vis op een grote schaal met partjes citroen en geef er een kommetje knoflookmayonaise bij.
Voedings-
waarde
Energie1046 KiloJoules
249 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
25 gram
0 gram