culinaire zaken .nl |
Goelei Kodja (Fijn gekruide rijst met rundvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
550 500 3 50 5 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
rijst runderlap (mager) santen boter (room-) kruidnagel ui djahe kurkuma (poeder) asem (zonder pit) ketoembar komijn kaneel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De asem met 0.5 kopje water fijn wrijven. Met dit vocht het vlees inwrijven. Daarna in olie of boter bruin braden. Nu worden de specerijen fijngestampt met de rauwe rijst en bij het vlees gedaan. Bak dit alles nog eens samen op en doe er dan de santen bij. Laat dit inkoken totdat het gerecht bijna droog is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4839 KiloJoules 1152 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 116 gram 35 gram 4 gram |