culinaire zaken .nl |
Kip gevuld met lever en ham uit de oven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:25 | |
Indelingen | Oven | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 5 50 15 4 3 1 1 1 - - |
gram teentje centiliter gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kippenlever knoflook bouillon (kippen-) ham (rauw) meel (paneer-) kaas (parmezaans) olie (olijf-) ui peterselie (vers) kip zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de olie en de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 4 minuten. Voeg de fijngehakte kippenlever en ham en het paneermeel toe en fruit alles onder voortdurend omscheppen 5 minuten. Roer de bouillon en de peterselie door het mengsel en maak het geheel op smaak met wat zout en peper. Vul de buikholte van de kip met het mengsel. Leg de kip op een rooster in een braadslede. Bak de gevulde kip ongeveer 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4141 KiloJoules 986 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 100 gram 3 gram |