culinaire
zaken
.nl
Kip gevuld met lever en ham uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
5
50
15
4
3
1
1
1
-
-
gram
teentje
centiliter
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kippenleveringrediënt info
knoflook ingrediënt info
bouillon (kippen-)
ham (rauw)
meel (paneer-)
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
kip
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie en de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 4 minuten. Voeg de fijngehakte kippenlever en ham en het paneermeel toe en fruit alles onder voortdurend omscheppen 5 minuten. Roer de bouillon en de peterselie door het mengsel en maak het geheel op smaak met wat zout en peper. Vul de buikholte van de kip met het mengsel. Leg de kip op een rooster in een braadslede. Bak de gevulde kip ongeveer 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is.
Voedings-
waarde
Energie4141 KiloJoules
986 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
100 gram
3 gram