culinaire zaken .nl |
Gestoofde baars in roomsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 1.25 45 2 1 1 - - |
kilogram deciliter deciliter gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
snoekbaars melk room (zuur) boter (room-) peterselie (vers) dille (vers) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de vis schoon, verwijder de schubben en de ingewanden en snij de vis van de graat. Wrijf de filets in met wat zout. Breng de melk aan de kook en voeg er de visfilets, de boter, de ringen ui en de dille aan toe. Laat alles aan de kook komen, draai het vuur laag en laat de vis 18 minuten zachtjes stoven. Roer de zure room en de peterselie door de saus en laat alles door en door warm worden. Maak het gerecht op smaak met zout en peper. Geef hierbij gekookte aardappelen en een salade naar keuze. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2131 KiloJoules 507 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 55 gram 1 gram |