culinaire zaken .nl |
Gepocheerde kaasbolletjes met spinazie (Malfatti) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
900 500 150 100 100 2 - - - |
gram gram gram gram gram stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie (diepvries) kaas (Cottage Cheese) kaas (parmezaans) boter (room-) bloem ei (kip) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de spinazie grondig schoon. Laat de spinazie 5 tot 10 minuten koken met aanhangend water en peper en zout. Laat hem slinken en laat hem daarna zeer goed uitlekken. Het is belangrijk dat u al het water met uw handen uit de spinazie knijpt, anders zullen de kaasbolletjes in het pocheerwater uiteen vallen. Prak de ricotta of wrijf de huttenkase door een zeef en meng deze met de eieren, de helft van de parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Kneed het mengsel goed door, vorm het tot bolletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze door de bloem. Breng een grote tot de helft gevulde pan met water aan de kook en laat de bolletjes voorzichtig in het water vallen. Houd het water tegen de kook aan tot de bolletjes er weer bovenop drijven en schep ze daarna, met een schuimspaan, voorzichtig uit de pan. Doe de malfatti in een warme schaal, begiet ze met gesmolten boter en bestrooi ze met de rest van de parmezaanse kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1865 KiloJoules 444 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 30 gram 5 gram |