culinaire
zaken
.nl
Gehaktballen exotisch
(Hachi exotique)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
2.50
15
10
4
2
2
2
1
1
gram
centiliter
centiliter
gram
gram
sneetje
stuks
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
gehakt (varkens-)
sherry
olie ingrediënt info
meel (aardappel-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
brood (casino)
ei (kip)ingrediënt info
sambal
knoflook ingrediënt info
kerrie (poeder)
ketjap (manis)
Berei-
ding
"Maak aan": 250 gram gemalen varkens- en 250 gram gemalen rundvlees (= 500 gram "gemengd gehakt") met 2 losgeslagen eieren, kruim van 4 sneden ontkorst oud brood (door handzeefje wrijven), 2 theelepels rasp van geschilde verse gemberwortel, 1 afgestreken theelepels kerriepoeder, "pulp" van 2 platgeslagen of uitgeknepen tenen knoflook, 2 theelepels sambal en 1 eetlepel ketjap. Vorm er "naadloze" ovale bollen van (8 stuks); bak deze in fel hete olie aan alle zijden bruin. Giet 3 deciliter water bij en bind met 15 gram aardappelmeel, vooraf aangemaakt in 0,25 deciliter sherry. Laat de "ovalen" 'n kwartier in de saus aan de kook. Controleer op smaak en dien op. Serveertip: "Pilafrijst"
Voedings-
waarde
Energie2512 KiloJoules
598 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
26 gram
0 gram