culinaire zaken .nl |
Gehaktballen exotisch (Hachi exotique) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 2.50 15 10 4 2 2 2 1 1 |
gram centiliter centiliter gram gram sneetje stuks theelepel teentje theelepel eetlepel |
gehakt (varkens-) sherry olie meel (aardappel-) gember (wortel,vers) brood (casino) ei (kip) sambal knoflook kerrie (poeder) ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
"Maak aan": 250 gram gemalen varkens- en 250 gram gemalen rundvlees (= 500 gram "gemengd gehakt") met 2 losgeslagen eieren, kruim van 4 sneden ontkorst oud brood (door handzeefje wrijven), 2 theelepels rasp van geschilde verse gemberwortel, 1 afgestreken theelepels kerriepoeder, "pulp" van 2 platgeslagen of uitgeknepen tenen knoflook, 2 theelepels sambal en 1 eetlepel ketjap. Vorm er "naadloze" ovale bollen van (8 stuks); bak deze in fel hete olie aan alle zijden bruin. Giet 3 deciliter water bij en bind met 15 gram aardappelmeel, vooraf aangemaakt in 0,25 deciliter sherry. Laat de "ovalen" 'n kwartier in de saus aan de kook. Controleer op smaak en dien op. Serveertip: "Pilafrijst" | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2512 KiloJoules 598 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 26 gram 0 gram |