culinaire zaken .nl |
Gehakt met perzik, pruimen en appel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 50 3 2 2 2 1 1 1 1 |
gram deciliter gram stuks eetlepel stuks theelepel stuks pot stuks theelepel |
gehakt (runder-,mager) wijn (wit,droog) rozijn tomaat olie appel kerrie (poeder) ui pruim (rood) perzik (blik) saus (worcestershire-) | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in stukken. Halveer de peruimen. Laat de (halve) perziken uitlekken en vang het sap op in een pannetje. Was de rozijnen, wel ze in warm water en laat ze uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in schijfjes van circa 1 centimeter. Kook de appels 3 minuten in het perziksap en laat ze afkoelen. Bak et gehakt in de olie rul en bak de kerriepoeder en de ui even mee. Voeg de witte wijn, de rozijnen en wat peper en zout toe. Laat het gehakt ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met de worchestershiresaus. Voeg de vruchten toe en laat ze goed warm worden. Serveer met aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1575 KiloJoules 375 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 22 gram 4 gram |