culinaire zaken .nl |
Gegrilleerde karbonades met salieboter | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron Grill/grillplaat | Makkelijk Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 2 1 1 1 1 1 0.50 0.25 - |
gram stuks stuks gram teentje eetlepel eetlepel theelepel stuks naar smaak |
boter (room-) varkenskarbonade (schoude ui (sjalot) zout knoflook salie olie (sla-) sap (citroen-) paprika (rood) peper | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper het sjalotje. Hak het stukje paprika fijn. Meng het sjalotje met de paprika, de boter, het uitgeperste teentje knoflook, de salie, het citroensap, een snufje zout en een snufje peper. Klop het mengsel 3 minuten met een elektrische mixer, of iets langer met een garde. Schep de salieboter in een klein schaaltje. | |||
Berei- ding |
Verwarm de barbecue of de grill voor. Bestrijk de karbonades met een beetje slaolie. Leg ze op het rooster en laat ze in circa 15-25 minuten (afhankelijk van de dikte) aan beide kanten bruin en gaar worden. Geef de salieboter er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2470 KiloJoules 588 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 27 gram 1 gram |