culinaire
zaken
.nl
Gegrilleerde karbonades met salieboter
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
2
1
1
1
1
1
0.50
0.25
-
gram
stuks
stuks
gram
teentje
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
boter (room-)
varkenskarbonade (schoude
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
knoflook ingrediënt info
salie
olie (sla-) ingrediënt info
sap (citroen-)
paprika (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper het sjalotje. Hak het stukje paprika fijn. Meng het sjalotje met de paprika, de boter, het uitgeperste teentje knoflook, de salie, het citroensap, een snufje zout en een snufje peper. Klop het mengsel 3 minuten met een elektrische mixer, of iets langer met een garde. Schep de salieboter in een klein schaaltje.
Berei-
ding
Verwarm de barbecue of de grill voor. Bestrijk de karbonades met een beetje slaolie. Leg ze op het rooster en laat ze in circa 15-25 minuten (afhankelijk van de dikte) aan beide kanten bruin en gaar worden. Geef de salieboter er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie2470 KiloJoules
588 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
27 gram
1 gram