culinaire
zaken
.nl
Gegrilleerde karbonade gevuld met mais en katenspek
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
100
100
3.30
5
2.50
300
0.10
-
gram
gram
gram
centiliter
theelepel
theelepel
gram
bekertje
naar smaak
varkenskarbonade (rib-)
spek (katen-)
kaas (belegen,Goudse)
wijn (wit,droog)
mosterd
paprika (poeder) ingrediënt info
mais (blik)
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Grill op hoogste stand voorverwarmen. Katenspek in smalle reepjes snijden. In kom doen: mosterd , katenspek, helft van mais, wijn , creme fraiche en peper. Karbonades op dikste gedeelte insnijden en vullen met mengsel; met coktailprikkers vast zetten. Karbonades met paprikapoeder inwrijven.

Vlees op rooster leggen en in midden van grill schuiven. Lekbak eronder zetten. Vlees circa 20 minuten grilleren; regelmatig keren. De laatste 5 minuten kaas op karbonade leggen. Vlees op borden leggen en garneren met de rest van de mais. Lekker met witlof en aardappelen.
Voedings-
waarde
Energie2441 KiloJoules
581 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
47 gram
3 gram