culinaire zaken .nl |
Gegrilleerde karbonade gevuld met mais en katenspek | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 100 100 3.30 5 2.50 300 0.10 - |
gram gram gram centiliter theelepel theelepel gram bekertje naar smaak |
varkenskarbonade (rib-) spek (katen-) kaas (belegen,Goudse) wijn (wit,droog) mosterd paprika (poeder) mais (blik) creme fraiche peper | ||
Berei- ding |
Grill op hoogste stand voorverwarmen. Katenspek in smalle reepjes snijden. In kom doen: mosterd , katenspek, helft van mais, wijn , creme fraiche en peper. Karbonades op dikste gedeelte insnijden en vullen met mengsel; met coktailprikkers vast zetten. Karbonades met paprikapoeder inwrijven. Vlees op rooster leggen en in midden van grill schuiven. Lekbak eronder zetten. Vlees circa 20 minuten grilleren; regelmatig keren. De laatste 5 minuten kaas op karbonade leggen. Vlees op borden leggen en garneren met de rest van de mais. Lekker met witlof en aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2441 KiloJoules 581 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 47 gram 3 gram |