culinaire zaken .nl |
Gegrilde zalm met dragonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 60 25 15 5 4 2 1 |
deciliter gram gram gram eetlepel stuks stuks eetlepel |
bouillon (vis-) boter (room-) bloem zout (zee-) dragon (vers) zalmmoot eidooier azijn | ||
Berei- ding |
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Giet er onder goed roeren geleidelijk de bouillon bij. Laat dit alles tot een saus binden. Roer de eidooiers los met enkele lepels van de saus. Schenk het geheel onder goed roeren terug in de saus. Laat de saus niet meer koken. Roer de azijn en de dragon-blaadjes erdoor. Leg de moten zalm onder een hete grill. Grill ze in 7 minuten gaar. Draai ze slechts eenmaal om. Leg de moten op een schaal, strooi er wat zout over en schep er wat van de saus op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1734 KiloJoules 413 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 36 gram 1 gram |