culinaire zaken .nl |
Gegrilde vis met citroengras | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:03 Bereiding : 00:12 | |
Indelingen | Grill/grillplaat Makkelijk | Slank Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 3 2 2 2 1 1 1 1 0.50 |
gram eetlepel teentje centimeter stuks stengel eetlepel theelepel stuks stuks stuks |
kabeljauw (filet) olie knoflook gember (wortel,vers) peper (rood) sereh suiker zout tomaat mango komkommer | ||
Voor- berei- ding |
Schil het schijfje gember en hak het fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn. Pers de teentjes knoflook uit. Snij de tomaat in stukjes. Meng de gember, pepers, knoflook, tomaat, zout en suiker in de keukenmachine tot een gladde pasta. | |||
Berei- ding |
Snij het citroengras in dunne plakjes. Snij de visfilets in 4 gelijke stukken en leg ze in een lage schaal. Bestrijk ze royaal met de kruidenpasta en strooi de stukjes citroengras erover. Bestrijk de visfilets met olie. Schuif de schaal circa 10 centimeter onder een hete grill en grilleer de vis in circa 10-12 minuten gaar. Snij de komkommer in plakjes. Schil de mango en snij deze in plakken van de pit. Leg de gegrilleerde vis op 4 borden en garneer met plakjes komkommer en mango. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1180 KiloJoules 281 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 22 gram 3 gram |