culinaire zaken .nl |
Gegratineerde schelvismoten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 1 1 75 50 1 1 1 1 1 - - |
kilogram gram deciliter deciliter gram gram stuks stengel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
schelvis champignon bouillon (vis-) wijn (wit,droog) boter (room-) kaas laurier (blad) selderij (bleek-) ui prei peterselie zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Was de moten vis en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de moten vis rondom bruin. Voeg de ui, de prei en de bleekselderij aan de vis toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de wijn, de visbouillon, het laurierblad en de peterselie toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles 18 minuten zachtjes sudderen. Haal de vis met een schuimspaan uit het vocht en leg hem in een beboterde ovenvaste schaal. Pureer het stoofvocht met de groente in een keukenmachine en vermeng de groentepuree met de plakjes champignon. Verdeel het mengsel over de vis. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Laat het gerecht onder de voorverwarmde ovengrill door en door warm worden en een mooi bruin korstje krijgen. Serveren met stokbrood of rijst en tomatensalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2170 KiloJoules 517 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 56 gram 7 gram |