culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde schelvis met groentepuree
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
200
1
1
75
50
1
1
1
1
1
-
-
kilogram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stengel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
schelvis
champignon ingrediënt info
bouillon (vis-)
wijn (wit,droog)
boter (room-)
kaas
laurier (blad)
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Was de moten vis en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met wat zout en peper. verhit de boter in een koekepan en bak hierin de moten vis rondom bruin. Voeg de ui, de prei en de bleekselderie aan de vis toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de wijn, de visbouillon, het laurierblad en de peterselie toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles 17 minuten zachtjes sudderen. Haal de vis met een schuimspaan uit het vocht en leg hem in een beboterde ovenvaste schaal. Pureer het stoofvocht met de groente in een blender of keukenmachine en vermeng de groentepuree met de plakjes champignon. Verdeel het mengsel over de vis. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Laat het gerecht onder de voorverwarmde ovengrill door en door warm worden en een mooi bruin korstje krijgen. Serveren met stokbrood of rijst en tomatensalade.
Voedings-
waarde
Energie2191 KiloJoules
522 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
56 gram
7 gram