culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde kalfsoesters met zalm en roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
5
2
2
70
1
-
-
deciliter
centiliter
stuks
stuks
gram
zakje
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
room (slag-)
kalfsoester ingrediënt info
zalm (gerookt,plak)
kaas (lichtbelegen)
saus (wit)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De oesters met heel weinig peper en zout bestrooien. In koekepan boter verhitten en hierin het vlees aan iedere kant 1-2 minuten bakken. Vlees op bord of een stukje keukenpapier laten afkoelen. Bakboter in kleine ovenschaal schenken. Op elke kalfsoester een plakje zalm en een plakje kaas leggen. Oesters in ovenschaal leggen. Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4. Het vlees in ongeveer 9 minuten warm laten worden en de kaas laten smelten. Intussen de saus maken volgens bereidingswijze op zakje. Gebruik in plaats van melk de slagroom hierbij. Saus apart bij vlees serveren.
Voedings-
waarde
Energie1847 KiloJoules
440 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
33 gram
0 gram