culinaire zaken .nl |
Gegratineerde kalfsoesters met zalm en roomsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 5 2 2 70 1 - - |
deciliter centiliter stuks stuks gram zakje naar smaak naar smaak |
melk room (slag-) kalfsoester zalm (gerookt,plak) kaas (lichtbelegen) saus (wit) peper zout | ||
Berei- ding |
De oesters met heel weinig peper en zout bestrooien. In koekepan boter verhitten en hierin het vlees aan iedere kant 1-2 minuten bakken. Vlees op bord of een stukje keukenpapier laten afkoelen. Bakboter in kleine ovenschaal schenken. Op elke kalfsoester een plakje zalm en een plakje kaas leggen. Oesters in ovenschaal leggen. Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4. Het vlees in ongeveer 9 minuten warm laten worden en de kaas laten smelten. Intussen de saus maken volgens bereidingswijze op zakje. Gebruik in plaats van melk de slagroom hierbij. Saus apart bij vlees serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1847 KiloJoules 440 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 33 gram 0 gram |