culinaire zaken .nl |
Gebakken schelvis met roomsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 250 125 25 10 3 3 2 1 1 1 1 0.50 - - |
liter gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel gram zakje eetlepel takje bekertje naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) schelvisfilet noot (wal-,gepeld) champignon boter (room-) bloem bloem boter (room-) kruiden (vis-) zout saus (hollandaise) room peterselie room (zuur) zout peper | ||
Berei- ding |
Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en viskruiden. In diep bord bloem strooien. Vis erdoor wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. In koekepan boter verhitten. Vis circa 5 minuten aan elke kant gaar en goudbruin bakken. Schaal voorverwarmen. Champignons wassen en in plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Champignons aan vis toevoegen, circa 5 minuten meebakken. In steelpan saus maken met water en boter volgens gebruiksaanwijzing. Zure room erdoor roeren. Vis op schaal leggen. Champignons en peterselie erover verdelen. Saus overdoen in sauskom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3022 KiloJoules 720 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 37 gram 4 gram |