culinaire
zaken
.nl
Gebakken schelvis met roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
400
250
125
25
10
3
3
2
1
1
1
1
0.50
-
-
liter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
gram
zakje
eetlepel
takje
bekertje
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
schelvisfilet
noot (wal-,gepeld)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
kruiden (vis-)
zout
saus (hollandaise)
room
peterselie ingrediënt info
room (zuur)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en viskruiden. In diep bord bloem strooien. Vis erdoor wentelen. Overtollige bloem eraf schudden.
In koekepan boter verhitten. Vis circa 5 minuten aan elke kant gaar en goudbruin bakken.
Schaal voorverwarmen. Champignons wassen en in plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Champignons aan vis toevoegen, circa 5 minuten meebakken.
In steelpan saus maken met water en boter volgens gebruiksaanwijzing. Zure room erdoor roeren.
Vis op schaal leggen. Champignons en peterselie erover verdelen. Saus overdoen in sauskom.
Voedings-
waarde
Energie3022 KiloJoules
720 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
37 gram
4 gram