culinaire zaken .nl |
Garnalen-groentesalade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 | |
Indelingen | Salade | Slank | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 5 4 3 3 1 1 1 1 1 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel struik naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) garnaal (Noors,gepeld) tomaat mayonaise room (koffie-) ketchup (tomaten-) komkommer paprika (rood) ui whisky witlof zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Sperziebonen afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout circa 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Komkommer wassen in in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Met scherp mesje witlofstronk diep uithollen. Onder koud stromend water afspoelen. In stukken van 3 centimeter snijden. Ui pellen en snipperen. | |||
Berei- ding |
In kommetje doen: mayonaise, tomatenketchup, koffieroom, whisky, zout en peper. Tot sausje roeren. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen, laten uitlekken. In slaschaal doen: sperziebonen, tomaat, komkommer, paprika, witlof, ui en garnalen. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1926 KiloJoules 459 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 20 gram 6 gram |