culinaire
zaken
.nl
Garnalen-groentesalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
5
4
3
3
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
struik
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
garnaal (Noors,gepeld)
tomaat ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
room (koffie-)
ketchup (tomaten-)
komkommer
paprika (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
whisky
witlof
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Sperziebonen afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout circa 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen.

Tomaten wassen en in partjes snijden. Komkommer wassen in in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Met scherp mesje witlofstronk diep uithollen. Onder koud stromend water afspoelen. In stukken van 3 centimeter snijden. Ui pellen en snipperen.
Berei-
ding
In kommetje doen: mayonaise, tomatenketchup, koffieroom, whisky, zout en peper. Tot sausje roeren.
In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen, laten uitlekken. In slaschaal doen: sperziebonen, tomaat, komkommer, paprika, witlof, ui en garnalen. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.
Voedings-
waarde
Energie1926 KiloJoules
459 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
20 gram
6 gram