culinaire zaken .nl |
Fussili alla carbonara (fussili met gerookt spek) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 150 1.25 50 6 3 |
gram gram deciliter gram eetlepel stuks |
pasta (fusili) spekblokjes room (slag-) boter (room-) kaas (parmezaans) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Kook de fussili gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het spek zachtjes knapperig bruin. Klop 3 eieren los met 1/8 liter slagroom, 100 gram parmezaanse kaas en peper. Smelt 50 gram boter en voeg al kloppende het eimengsel toe. Blijf kloppen tot de eimassa als saus bindt. Giet de fussili af en roer de saus en spekjes erdoor. Schep de fussili over 4 borden en strooi er 50 gram parmezaanse kaas over. Lekker met: tomatensalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2740 KiloJoules 652 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 38 gram 0 gram |