culinaire
zaken
.nl
Fussili alla carbonara (fussili met gerookt spek)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
150
1.25
50
6
3
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
pasta (fusili) ingrediënt info
spekblokjes
room (slag-)
boter (room-)
kaas (parmezaans)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de fussili gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het spek zachtjes knapperig bruin. Klop 3 eieren los met 1/8 liter slagroom, 100 gram parmezaanse kaas en peper. Smelt 50 gram boter en voeg al kloppende het eimengsel toe. Blijf kloppen tot de eimassa als saus bindt. Giet de fussili af en roer de saus en spekjes erdoor. Schep de fussili over 4 borden en strooi er 50 gram parmezaanse kaas over. Lekker met: tomatensalade.
Voedings-
waarde
Energie2740 KiloJoules
652 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
38 gram
0 gram