culinaire zaken .nl |
Filetlapjes met tomaat en bacon (Filetlapjes: ribkarbonade zonder bot) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 5 50 30 2 2 1 |
gram deciliter centiliter gram gram eetlepel stuks eetlepel |
varkenslappen (mager) room (garde-) Vermouth (wit) bacon boter (bak-) olie (olijf-) tomaat (vlees-) salie (vers) | ||
Berei- ding |
De 4 varkensfiletlapjes inwrijven met wat zout, peper en nootmuskaat en in een verhit mengsel van bakboter en olie aan beide zijden 4 minuten bakken. De bacon in reepjes snijden. De filetlapjes uit het bakvet nemen en warm houden. In het bakvet de baconreepjes en de salie (vers: in reepjes snijden) kort bakken. De tomaten in plakken snijden en om en om bakken en op de filetlapjes leggen. De bacon en de salie erover verdelen. Bij het bakvet de vermouth en room roeren en aan de kook brengen. Inkoken tot sausdikte of bijbinden met 1 of 2 eetlepels witte sauspoeder (variatiesaus). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1005 KiloJoules 239 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 4 gram 0 gram |