culinaire zaken .nl |
Farfalle met zalm en broccoli | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 200 150 2 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel bekertje naar smaak naar smaak |
broccoli pasta (vlinders) zalm (gerookt) kaas (room-,kruiden) zalmeitjes creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de farfalle gaar volgens gebruiksaanwijzing. Snij de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in weinig water in circa 5 minuten beetgaar. Snij de zalm in reepjes. Doe de creme fraiche en verse roomkaas in een pan met een dikke bodem. Verwarm het mengsel al roerend op zacht vuur. Giet de farfalle af. Schep het creme fraiche-mengsel, de zalmsnippers en de broccoliroosjes snel en luchtig door de farfalle. Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de farfalle over vier warme borden en strooi de zalmeitjes erover. Lekker met een salade van veldsla. MAGNETRONTIP: Kook de broccoliroosjes in een afgedekte glazen schaal in 4-5 minuten op 100% beetgaar. Ook het roomkaasmengsel kunt u in de magnetron verwarmen. Doe dit in de schaal waarin u het gerecht wilt opdienen. Dan schept u daarna de farfalle, broccoli en zalm door de saus. Verwarm de creme fraiche en de verse roomkaas met kruiden circa 2 minuten op 100% en roer het mengsel tot een gladde saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2276 KiloJoules 542 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 27 gram 5 gram |