culinaire
zaken
.nl
Farfalle met zalm en broccoli
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
200
150
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
broccoli ingrediënt info
pasta (vlinders) ingrediënt info
zalm (gerookt)
kaas (room-,kruiden)
zalmeitjes
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de farfalle gaar volgens gebruiksaanwijzing. Snij de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in weinig water in circa 5 minuten beetgaar. Snij de zalm in reepjes. Doe de creme fraiche en verse roomkaas in een pan met een dikke bodem. Verwarm het mengsel al roerend op zacht vuur. Giet de farfalle af. Schep het creme fraiche-mengsel, de zalmsnippers en de broccoliroosjes snel en luchtig door de farfalle. Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de farfalle over vier warme borden en strooi de zalmeitjes erover. Lekker met een salade van veldsla.

MAGNETRONTIP:
Kook de broccoliroosjes in een afgedekte glazen schaal in 4-5 minuten op 100% beetgaar. Ook het roomkaasmengsel kunt u in de magnetron verwarmen. Doe dit in de schaal waarin u het gerecht wilt opdienen. Dan schept u daarna de farfalle, broccoli en zalm door de saus. Verwarm de creme fraiche en de verse roomkaas met kruiden circa 2 minuten op 100% en roer het mengsel tot een gladde saus.
Voedings-
waarde
Energie2276 KiloJoules
542 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
27 gram
5 gram